Verdens mest populære sport – fotball


Selv om det er unektelig at opprinnelsen til moderne fotball, eller fotball, har sin opprinnelse i Storbritannia, er det nok av bevis som peker på at dette elskede spillet har en eldre historie.

Hvor begynner egentlig fotballkampen, og hvor gammel er den?

Nedenfor finner du en liste over dominerende kulturer som har forskjellige fotball, og lære hvordan hver og en er forskjellig fra det vi spiller i dag. Og nei, de bruker aldri noe sånt som lotto-spon!

Kinesisk fotballhistorie

Japansk fotballs historie

Historien om egyptisk fotball

Historie om gresk / romersk fotball

Historie om engelsk fotball

Kinesisk fotballhistorie

For mange er dette den eldste versjonen av fotball som eksisterer. Imidlertid er det ganske mye kontrovers om dette er den eldste eller ikke, eller den japanske versjonen er den eldre. Den kinesiske versjonen av spillet, opprinnelig kalt “Tsu Chu”, involverer spillere på banen som må slå en skinnball fylt med fjær i små hull. I likhet med fotball, er ingen hender tillatt under spill, og det anses som en ære å være et lagmedlem.

Keiseren av Han-dynastiet, da spillet ble utviklet, var en ivrig spiller og fan, og spredte populariteten til dette spillet i hele Kina under hans regjeringstid. Dette går helt tilbake til 300 f.Kr., selv om det er kontroverser om dateringsproblemet, noe som kan føre til at opprinnelsen til spillet er så langt tilbake som 5000 B.C. uansett er denne versjonen av Fotball veldig gammel. Likevel er det fortsatt en versjon av Tsu Chu som spilles i dag. Mens begge spillene er de samme, har Tsu Chu ingen innvirkning på den moderne versjonen av spillet, ettersom det opprinnelig ble utviklet og laget for å spille i England.

Japansk fotballs historie

Kom hit, den japanske versjonen av “Fotball”, er sannsynligvis en av de mest forskjellige sportsidene, sammenlignet med moderne fotball. Kom hit er spillet “Keep it up”, det samme som Hackys moderne sekk, selv om det brukes med en større ball som er fylt med sagflis. Denne versjonen innebærer “tonehøyde” eller felt, utpekt av valg av fire trær, kirsebær, lønn, furu og Willow. Mange store hus i Japan vil plante trær for å få et permanent felt, eller felt, etablert.

Kom hit vanligvis spilt med to til tolv spillere. Grunnlagt i rundt 1004 f.Kr., er det Vies for den eldste spillestillingen med kinesiske Tsu Chu. Faktisk var kinesiske Tsu Chu-spillere og Japans her-spillere de første som hadde en “internasjonal” versjon av spillet Soccer, som stammer fra rundt 50 f.Kr., selv om den eksakte datoen er 611 A.D. kjent. Uansett står spillet med Kina som en søstersport for Fotball, mens det aldri har påvirket den moderne versjonen av spillet.

Historien om egyptisk fotball

Selv om det ikke er kjent mye om Egypt Soccer, eller andre fotballspill, anslås det at det er en versjon av typen ballspill som spilles av unge kvinner i Baqet IIIs alder. Mangelen på informasjon om sporten og hvordan den spilles har blitt fjernet fra løpene som det første beviset på et spill som ligner på fotball.

Historie om gresk / romersk fotball

Kanskje den nærmeste slektningen til moderne fotball er spillet dannet av grekerne under deres kulturelle premier. De har mange typer fotballstil-spill, hvorav noen krever hender, hvorav noen forbyr hender. Til slutt, etter den romerske erobringen av Hellas, er Harpastum Game det moderne fotball vil være basert på. ble en av forløperne for moderne fotball.

Historie om engelsk fotball

I England i løpet av 800-tallet ble fotball opprettet, ikke som en rekreasjonssport, men som et krigsspill. En historie fra sportens opprinnelige røtter kommer fra da en dansk prins ble halshugget, og hodet hans ble brukt som en ball og sparket rundt. Siden denne ‘legendariske’ historien, vil landsbyen og andre mennesker spille et spill der de må sparke ballen for et bestemt formål. Det var et voldelig spill, der skader og dødsfall var uvanlige, men det var fortsatt populært. Faktisk var det så tøft at kong Edward III i 1331 vedtok loven for å prøve å stoppe spillet. Det fungerte ikke, hvordanogså, og sporten fortsetter.