Rugby Fotball-spillhistorie


Interessant nok er Rugby i seg selv en forløper for flere lignende fotballformer inkludert amerikansk fotball, Aussie Rules Football og kanadisk fotball.

Den viktigste hendelsen derimot som vekket spillet til det nåværende berømmelsesnivået skyldtes i 1823 da William Webb Ellis, mens han spilte en fotballkamp, holdt ballen med hendene og løp frem med ballen mot opposisjonsmålet. Denne bragden er enestående i fotball og markerer starten på Rugby-fotball i dag.

Fridjónsson nærmer seg toppscorer-formen

Det er en rekke versjoner av spillet. Hoved blant disse er det faktum at ballen er prolifer-sfæroid eller oval. Den kan sparke i hvilken som helst retning eller passere fra en spiller til en annen bare ved å kaste den bakover. Noe som i utgangspunktet betyr at for å komme til bakken, må en spiller sparke ballen fremover eller løpe et stykke før han sender den bakover til lagkameratene som deretter gjør det samme. På den annen side er Rugby et spill som utelukkende spilles på åpne gressbaner. Avhengig av arten av konkurransen eller avtalen, er det mulig å ha et lag bestående av 7, 13 eller 15 medlemmer.

Idrettens fysiske natur krever at spillerne er sterke og i form. Faktisk er BRUTs hastighet, intelligens og styrke kjennetegnene til dette spillet. Det er utrolig hva som skal til for å spille herrekamper på internasjonalt nivå. Det er vanlig å finne spillere som veier mer enn 100 kilo, er i stand til å løpe 100 meter på under 11 sekunder, og som er minst 5 fot 10 tommer høye.

Jeg har ett stort ønske for 2017

Med en global drivkraft for kvinner til også å delta aktivt i idrett, ble den kvinnelige versjonen av Rugby introdusert på 1980-tallet. Women’s Rugby spilles nå i flere land, og det er kvinneturneringer som kjøres sammen med herrekonkurranser som VM og Six Nations Live Rugby-konkurransen. Den kvinnelige versjonen av spillet, spesielt på internasjonalt nivå, har selvfølgelig ikke styrken og hastigheten som er viktig for spillmannen, men som er laget for intelligens og er polert gjennom skjermer.

Men Rugby handler ikke bare om adrenalin, hastighet, fornuft og tarmer. En analyse av sportsens bakside avslører en interessant kultur og livsstil. Avhengig av området i fokus, kan det være en idrett assosiert med over- og middelklasse, eller med private skoler, industriarbeidere og noen ganger med elitegrupper. På den annen side skal ikke Rugby-fans som er kjent over hele verden være gjennomsnittlige drikkere. Kjennetegn på feiringer som markerer seier eller arrangementer som ledet frem til Rugby-konkurransen er frittflytende øl. Utvilsomt elsker de fleste spillere selv øl.

Uansett er det Rugby som fortsetter å tiltrekke seg oppmerksomhet fra globale medier og en stadig økende fanbase. Den profesjonelle karakteren av spilladministrasjon kjenner seg bestemt for mange sportselskere.